Synkkien laulujen maa

Synkkien laulujen maa on albumi, jolla suomalaiset artistit esittävät uusina versioina koko kansan tuntemia synkkiä ja murheellisia kappaleita.

Se pohjautuu Helsingin Sanomien vuonna 2006 julkaisemaan artikkelisarjaan Suomen synkin laulu, ja Radio Helsingin ja HS:n äänestykseen.

Albumi julkaistiin 22. marraskuuta 2006. Albumi nousi aikoinaan sen julkaisun jälkeen Suomen virallisen listan sijalle 4. Albumi on myös myynyt kultaa eli yli 15 000 kappaletta.

Albumilla esiintyy monia Suomen eturivin artisteja ja albumilta löytyy 12 erittäin hyvin albumin teemaan osuvaa kappaletta.

1. Lauri Tähkä – Peltoniemen Hintriikan surumarssi
2. Kari Tapio – Lumi teki enkelin eteiseen
3. Katri Ylander – Joutsenlaulu
4. Tuomari Nurmio – Yksinäinen
5. Siiri Nordin – Oi mutsi mutsi
6. Kari Tapio & Ville Valo – Täällä Pohjantähden alla
7. Anna Eriksson – Murheellisten laulujen maa
8. Paula Vesala & Olavi Uusivirta – Pimeä tie, mukavaa matkaa
9. Jonna Tervomaa – Tyhjää
10. Tuomari Nurmio – Elämän valttikortit
11. Paula Vesala & Mira Luoti (PMMP) – Maria Magdalena
12. Ville Valo & Tommi Viksten – Kun minä kotoani läksin

Lue tarkemmat kuvaukset sekä ajatuksia kappaleista kappaleiden sivuilta. Sivut on jaettu kahteen osaan, jotta niitä olisi helpompi ja selkeämpi lukea. Käy tutustumassa, kuuntele kappaleet ja tee omat mielipiteesi.

Kyllähän tämän tyyppinen albumi sekä kappaleet on tietyllä tapaa hieno kuvaus suomalaisista sekä Suomesta. Albumi on koottu mahtavasti ja siihen on löydetty hyvin sopivasti erilaisia artisteja sekä kappaleita, mutta kuitenkin niin, että siitä tulee toimiva yhtenäinen kokonaisuus.

Sitä sanotaan, että Suomi on murheellisten laulujen maa, mutta yhtä lailla se on ehdottomasti myös synkkien laulujen maa.